Despre packaging, Mediu inconjurator

Folia cu bule sau spuma de împachetare?

Folia cu bule sau spuma de impachetare

Folia cu bule de aer

Folia cu bule este unul dintre cele mai populare materiale de ambalare și, fără îndoială, unul cu care sunteți familiarizați cu toții, indiferent de industria în care lucrăm.   Folia cu bule de aer este un material ușor, cu costuri reduse și care oferă o protecție excelentă în toate instanțele datorită stratului moale de bule de aer care acoperă materialul.  Sute de pungulițe mici de aer sunt învelite în straturile de polietilenă care alcătuiesc folia cu bule, ceea ce îi conferă proprietăți excelente pentru amortizarea șocurilor și implicit, protecția perfectă a lucrurilor pe care le împachetăm. 

Folia cu bule este disponibilă în diferite metode de împachetare și livrare, cele mai comune fiind rolele de folie, din care putem cu ușurință tăia exact cât avem nevoie la momentul respectiv.    

Pentru o utilizare mai ușoară, fără a fi necesară tăierea, sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni diferite și rolele perforate, role din care puteți rupe cu ușurință foi egale.  Aceste role sunt ideale în cazurile în care aveți de împachetați articole de dimensiuni similare și aveți nevoie de lungimi standard, cum ar fi 500 mm sau 800 mm. Dat fiind faptul că sunt tăiate la lungimi prestabilite, acestea sunt recomandate pentru ambalarea produselor de serie, reducând în același timp excesul cauzat de supra ambalare, motiv pentru care sunt și mai eficiente din punct de vedere al costurilor comparativ cu rolele standard.   

Folia cu bule de aer este de aceea un material de ambalare foarte versatil, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care este și atât de popular.  Datorită pernițelor de aer, folia de acest tip poate proteja orice produs, de la o amortizare ușoară a obiectelor mai mici până la o protecție intensă pentru obiecte fragile, cum ar fi ceramica sau sticla. 

Spuma pentru ambalare

Spuma pentru ambalare este un produs mai puțin cunoscut decât folia cu bule de aer și de aceea, mulți îl trec cu vederea. Pe de altă parte, acesta oferă o protecție uimitoare.  Micile bule de aer din interiorul spumei asigură o amortizare excelentă și conferă spumei un efect de ricoșeu, rezultând un material de înaltă performanță care excelează în protejarea produselor. 

Fără scame și fără praf, spuma nu este abrazivă, ceea ce înseamnă că nu va zgâria și nu va lăsa niciun fel de urme.  Acest lucru o face perfectă pentru învelirea articolelor lustruite și strălucitoare, cum ar fi metalul, sticla sau lemnul lustruit, protejând împotriva frecării și zgârieturilor de suprafață, proprietăți pe care folia cu bule nu le poate oferi. 

Mai mult, spuma de împachetare este mai puțin susceptibilă de a acumula electricitate statică decât folia cu bule de aer datorită modului în care este construită, ceea ce o face mai bună pentru echipamente electrice și piese sensibile la descărcări ESD.  Poate fi laminată pentru a-i conferi și proprietăți suplimentare, cum ar fi rezistență la perforare sau pentru a-i îmbunătăți aspectul estetic.  Dacă sunteți în căutarea unui material care poate fi refolosit, atunci spuma este alegerea perfectă, păstrându-și rezistența și calitățile de protecție pe termen lung. 

Spuma este disponibilă în diferite grosimi. Astfel, foliile de 1 mm sunt ideale pentru intercalarea obiectelor într-o cutie sau pentru protecția suprafețelor fragile în vreme ce foliile de spumă mai groase, de 4mm de exemplu, sunt ideale pentru amortizarea șocurilor, materialul având o elasticitate mai mare decât folia cu bule. 

Ambele materiale sunt alegeri perfecte pentru ambalarea și protejarea mărfurilor chiar dacă au proprietăți diferite, lucru care le face pe fiecare dintre ele ideale pentru un anume tip de utilizare.  La fel ca în cazul celorlalte ambalaje, vă recomandăm utilizarea produsului potrivit pentru destinația potrivită. Astfel, folia cu bule poate fi un excelent protector universal, în vreme ce spuma poate fi utilizată mami bine pentru produsele lustruite sau pentru amortizarea șocurilor. 

Articole asemanatoare