Despre packaging

Protecția antistatică (ESD)

solutii protectie ESD 1

Soluții pentru protecția antistatică (ESD) a materialelor ambalate 

Atunci când avem de-a face cu produse sau componente electronice, ceea ce trebuie să știm în primul rând este faptul că produsele din această categorie sunt extrem de sensibile la descărcările electrostatice. Fiecare manipulare, dacă nu este făcută în condiții corecte din acest punct de vedere, poate conduce la deteriorarea completă a acestora. 

Prin urmare, pentru ca produsele electronice să fie împachetate și transportate în siguranță, respectând toate recomandările specialiștilor, vom avea nevoie de soluții specifice acestei categorii de produse. Care sunt acestea? Iată câteva exemple concrete: 

Echipamentul antistatic 

Majoritatea liniilor de asamblare moderne sunt marcate cu emblema ESD pentru a atrage atenția celor care lucrează în acest mediu de pericolul pe care ei înșiși îl reprezintă asupra obiectelor pe care le produc și împachetează. Pentru a limita sau chiar a elimina acest pericol, sunt disponibile o serie de echipamente ESD precum brățările, pantofii sau halatele care poartă pe ele același marcaj. 

Bureți și spumă ESD 

Indiferent cât de bine ar fi fixate componentele electronice în cutiile în care urmează să fie ambalate, protecția suplimentară e oricând binevenită. Și o puteți obține cu ajutorul bureților și spumei cu care se pot căptuși aceste cutii astfel încât să ofere un maxim de siguranță. Evident, e nevoie de bureți și spume cu protecție antistatică pentru ca protecția să fie totală atât pe durata depozitării cât și pe durata transportului. 

Pungile ESD 

În cazul în care împachetați plăci electronice sau componente electronice individuale, e indicat ca acestea să fie introduse în pungi ESD speciale, care să le ofere protecție antistatică. Puteți opta pentru pungi cu bule ESD sau, pentru pungi simple cu protecție pe care să le înveliți în folie cu bule ulterior. 

Marcaje ESD 

Benzile adezive și etichetele cu marcaj ESD sunt de asemenea extrem de utile. Așa cum pe pachetele sau cutiile care conțin obiecte fragile este indicat să punem marcaje care să indice acest lucru astfel încât cei care le manipulează și le transportă să știe cum să o facă fără a le deteriora, la fel de importante sunt și aceste marcaje care să indice tipul de produse pe care le-am ambalat. 

Articole asemanatoare